Drukte op de singels

Lourraine Lents 06.06.2021

De afgelopen 1,5 jaar leek het leven een stuk rustiger; we werkten waar mogelijk vanuit huis, deden (veelal) online boodschappen en de sociale agenda was leeg vanwege alle maatregelen. In het begin van de pandemie waren er zelfs lege straten en weinig verkeer op de weg.

Nu de wereld weer langzaam van het slot af gaat komt de stad gelukkig weer tot leven maar zien we ook de drukte op de weg en op de singels in alle hevigheid terugkeren. Zeker in combinatie met alle wegwerkzaamheden en herinrichting van straten.

Regelmatig ontvangen we hierover berichten van inwoners die zich grote zorgen maken over het gebrek aan doorstroming op de singels. Hieronder een greep uit de reacties:

“Het is een puzzeltocht om vanaf Oost bij het Centraal Station te komen”. “Naar Hengelo CS rijden is denk ik sneller” “Is het MST eigenlijk nog bereikbaar vanuit West?” Een bewoner van de singel schrijft “als ik vanaf mijn woning naar een supermarkt wil, sta ik altijd in de file” en “het wordt steeds moeilijker om mijn eigen woning te bereiken”.

We begrijpen de zorgen en de signalen die we ontvangen als geen ander. Uiteindelijk zijn we allen ervaringsdeskundigen. Verkeersinfarcten in de stad beperken zich helaas allang niet meer alleen tot de spits. Dit is een doorn in het oog van Burgerbelangen Enschede.

BBE vindt een goede bereikbaarheid van de stad, het MST en doorstroming van verkeer op de singels van groot belang. Hierbij volgen we nauwlettend of de ingestoken verbetermaatregelen van slimme verkeerslichten, herinrichting van de kruising Deurningerstraat / Lasondersingel de pilot op de singels en het stimuleren van fietsen het gewenste effect sorteren. Met de huidige drukte die we in de stad en op de singels ervaren is de vraag of deze maatregelen voldoende zullen zijn of dat er toch aanvullende fysieke aanpassingen nodig zijn

– –