Kinderen mogen weer sporten, een hele zomer lang

Peter Brouwer 24.04.2020

Premier Rutte kwam deze week met goed nieuws voor kinderen en sporten. Vanaf 29 april is er meer ruimte voor georganiseerd buitensport en spel. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen weer samen onder begeleiding buitensporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buitensporten met elkaar, maar wel met 1,5 meter afstand ertussen.

Vanuit Sportaal is de verenigingen gevraagd alvast na te denken over een georganiseerd buitensport aanbod voor hun jeugdleden mogelijk te maken. En zelfs voor jeugd die geen lid is. Een mooi initiatief waar wij blij mee zijn. Na weken van voornamelijk binnen zitten is hier zeker behoefte aan.

Doordat het onderhoud op en aan de velden naar voren is gehaald vraagt Burgerbelangen zich af of we dit ook kunnen organiseren voor de gehele zomerperiode waarbij normaal gesproken de accommodaties gesloten zijn.

Wij zullen het college dan ook vragen hoe zij hier tegenaan kijkt.