Uitreiking ‘Bertus Aschermanprijs 2019’

Bestuur 12.01.2020

Op zondag 12 januari 2020 is tijdens de nieuwjaarsreceptie van Burgerbelangen Enschede de ‘’Bertus Aschermanprijs’’ uitgereikt aan Hedy en Ab Wijma van de wensen-box FC Twente. De Aschermanprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die zich belangeloos inzetten voor de stad Enschede of voor haar inwoners. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een aanmoedigingsbedrag van € 100,-. Dit bedrag is dit jaar door de fractie van Burgerbelangen Enschede verdubbeld en bedraagt daarmee €200,-.

Veel mensen zullen misschien nog nooit van Ab en Hedy Wijma gehoord hebben. Toch doen deze mensen al 35(!) jaar vrijwilligerswerk in onze stad. En niet zomaar vrijwilligerswerk: zij zijn de drijvende krachten achter de wensen-box van FC Twente. Een VIP-box waar (terminaal) zieke, dementerende ouderen of gehandicapten de kans krijgen om nog één keer een wedstrijd van FC Twente bij te wonen. Hedy schrijft en belt persoonlijk met alle mensen die een aanvraag doen. Zij ontvangt de gasten bij de wedstrijd en zorgt ervoor dat het ze aan niets ontbreekt. En als er soms erg zieke mensen komen , zo vertelde ze ons, dan zorgt ze er persoonlijk voor dat er ook een huisarts in de wensen-box aanwezig is.

Vrijwilligers waar we als stad trots op mogen zijn!

Over de prijs….
De Aschermanprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich belangeloos inzet voor de stad Enschede of voor haar inwoners. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een aanmoedigingsbedrag van € 100,–

Bertus Ascherman
De prijs is vernoemd naar Bertus Ascherman, oud-raadslid, fractiemedewerker en vrijwilliger van Burgerbelangen Enschede (voor de fusie bij AOV/Unie55+). De heer Ascherman heeft zich voor onze vereniging én voor de burgers van onze stad zeer verdienstelijk gemaakt. Vrijwilligerswerk was voor hem een manier van leven, iets wat je in een stad gewoon samen doet. Bertus is in juli 2008 overleden maar nog heel regelmatig komt zijn nalatenschap binnen onze partij naar voren wanneer er in de gemeente onvoldoende aandacht is voor mensen die de hulp van de samenleving in deze stad echt nodig hebben.