Katwijk dankt 163 zorgkundigen af en werft 10 immigranten aan… voor dezelfde job

Ben Sanders 29.01.2016

Voor u gelezen:
In de Nederlandse zorg zijn de afgelopen jaren, omwille van besparingen – aangestuurd door de EU -, tienduizenden banen verloren gegaan. In de praktijk zorgt dat voor minder mantelzorgers en voor bejaarden die thuis niet twee- of driemaal per week hulp in de huishouding krijgen maar slechts eenmaal in de week. Voor meer hulp moeten zij maar beroep doen op familie en vrienden.
Maar hoe ziet zoiets er op lokaal gebied nu precies uit? In het pittoreske Katwijk, een dorp ten noorden van Den Haag, kregen tientallen verpleegkundigen enige tijd geleden hun ontslag met “reorganisaties” als reden. In het voorjaar van 2015 kregen 140 Katwijkse thuiszorgmedewerkers ontslag. In juli 2015 stopte hun noodzakelijke en dankbare werk. Op korte tijd 163 ontslagen mantelzorgers in één dorp… dat komt verschrikkelijk hard aan!
Het verzorgingstehuis Salem in Katwijk bleek plots een tiental openstaande vacatures te hebben voor verpleegkundigen. Een lichtpuntje in de duisternis, denk je dan! Na een bijscholing of slechts het bekijken van het curriculum vitae van enkele van de net ontslagen mensen zijn deze plaatsen meteen ingevuld zou je vervolgens denken… Helaas, pindakaas: alle vacatures werden opgevuld door pas gearriveerde economische immigranten.
U gelooft het niet? Het is nochtans de bittere realiteit! 10 mensen uit Eritrea en Syrië gaan nu in Katwijk de bejaarden en hulpbehoevenden verzorgen, want “die zijn al geschoold”. Of de medische zorg in deze twee landen hetzelfde niveau behaalt als in Nederland vertelt men er niet bij.
Als extra tik tegen het achterhoofd van de ontgoochelde Katwijkers, die in heel wat gevallen al meer dan tien jaar wachten op een huurwoning: de 10 kersverse immigranten mogen gebruik maken van de ouderenwoningen om daar te verblijven.
Bovenstaand relaas is op microscopisch niveau de kant die Nederland op gaat. Nederlanders worden terzijde geschoven en mogen achteraan aansluiten voor woningen of een baan. Want de immigrant gaat voor. Voor alles… Bron: React – Morfeus.