Vervolg, overlast Willem Wilminkplein.

Barry Overink 23.10.2014

Zoals eerder gemeld in deze nieuwsbrief, is de overlast op het Wilminkplein voor ons onacceptabel.

Bezoekers van het Wilminktheater en Atak, het personeel, omwonenden, ondernemers en passanten worden verbaal geterroriseerd en de groep overlast veroorzakers (junks en zwervers) gooien zelfs met lege flessen naar passanten. Des te meer reden om hier direct vragen over te stellen in de vergadering van afgelopen maandag aan de burgemeester.

Gelukkig wordt de overlast erkend, helaas bleek wel dat we de groep nog niet onder controle hebben, maar dat wel de intensiteit van surveillance van de politie en handhaving is verhoogt en men er boven op zit. Er worden lantaarns bijgeplaatst zo dat er meer verlichting is en waar mogelijk zal de burgemeester gebiedsverboden opleggen. En er heeft inmiddels een schouw met direct betrokkenen plaats gevonden waarbij ideeën zijn opgehaald om de overlast te verminderen.

De ambitie van Enschede is en blijft: Een veilige gemeente om te wonen,werken en recreëren. Daarom zal Burgerbelangen Enschede ook de vinger aan de pols houden en wanneer nodig komen met een voorstel om een van de bestaande camera’s in de binnenstad te verplaatsen naar het Wilminkplein, zodat men zich bekeken voelt en het voor hen minder aantrekkelijk zal worden om daar te verblijven. Hopelijk zal door al deze maatregelen de overlast snel verminderen.