Winkelcentrum Stokhorst

Niels van den Berg 29.05.2014

Hoewel de gemeente op dit moment hoofdzakelijk geparkeerd staat en

weinig ‘ schuld’ heeft aan de huidige stand van zaken rondom winkelcentrum Stokhorst, lijkt het erop dat er toch iets moet gaan gebeuren. Een gesprek dat ik onlangs voerde met ondernemers en vertegenwoordigers van de wijkraad Ribbelt-Stokhorst is mij bij gebleven. Afgelopen week stond er ook een en ander in de Tubantia, met een mooie foto erbij. Wie niet beter weet moet hebben gedacht dat het hier een uitzonderlijk stukje natuur betrof van Landschap Overijssel. Die bewuste foto was voor mij op dat moment echter de missing link. Een aantal opmerkingen van de zojuist weergegeven gesprekspartners vielen op hun plaats: ‘ Er is geen behoefte aan dure appartementen boven de winkels, pas de plannen aan’.
Vlak voordat wij weer moesten wisselen van groepje viel mijn oog op een van de foto’s die ze hadden opgehangen. Hierop was een aantal bomen en een veldje te zien. Ik vroeg hen waarom ze die foto hadden opgehangen. Het antwoord dat ik kreeg; ‘ Wij hebben ook vele pluspunten, zo zijn wij de meest groene wijk van Enschede’. Daarop vroeg ik hen of een parkachtige omgeving een alternatief zou kunnen zijn voor het rampgebied. Ja dat zou zeker een optie kunnen zijn met de Emté en winkelcentrum Ribbelt-Stokhorst om de hoek.
Op korte termijn wil ik in gesprek met de wijkraad en informatie inwinnen over de laatste stand van zaken. Om vervolgens te inventariseren welke mogelijkheden er dan wel zijn. Wie weet broeden de eenden dan binnen afzienbare tijd in een parkachtige omgeving in plaats van op de heipalen zoals dat nu het geval is.