Trots op de uitslag

Hans van Agteren 23.03.2014

Langs deze weg wil ik eenieder die op ons heeft gestemd danken voor het in ons gestelde vertrouwen.

Ik ben zeer blij met de constante groei die de partij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Terwijl we wisten dat er moeilijke tijden zouden aanbreken, hebben we de laatste vier jaren verantwoordelijkheid genomen. Ondanks die college verantwoordelijkheid zijn wij van 4 naar 5 zetels gegaan. Een topprestatie van formaat! Waardoor we de komende vier jaar in de raad weer sterker vertegenwoordigd zullen zijn. Tevens hebben we hiermee aangetoond dat wij een betrouwbare coalitie partner zijn. Wellicht hadden we zelfs in de aanloop naar de verkiezingen, met een groei van 2 zetels rekening gehouden, echter de ongenuanceerde publicaties over mogelijke extreme bomenkap rondom de luchthaven, hebben naar onze mening, de kiezer op het laatst hun keuze doen veranderen. Ook kunnen we constateren dat het grote aanbod van andere lokale partijen de uitslag voor ons niet positief heeft beïnvloed.

De gerealiseerde groei is enerzijds tot stand gekomen door de burgergerichte werkwijze en de positief kritische, maar bovenal constructieve opstelling van de afgelopen jaren. We kunnen constateren dat het lokale geluid door de samenleving wordt gewaardeerd.

Anderzijds heeft de geweldige inzet van ons totale campagne team bijdrage aan het resultaat. We straalden saamhorigheid uit, waren zichtbaar in de campagne. We gingen de debatten aan. We hebben prachtig en inhoudelijk geweldig drukwerk verspreid. We gaven ook alle kandidaten de ruimte om voor hen zelf campagne te voeren. Waardoor de kwaliteit en collectiviteit nog meer werd benadrukt. Al met al een collectieve prestatie waar wij zeer trots op kunnen zijn. Want voor Burgerbelangen blijft het een kwestie van Gewoon Samen Doen.