Selexyz , Polare, de Slegte of slecht?

Albert Veldt 13.02.2014

Het kan verkeren in de huidige slechte economische situatie. Nog geen twee jaar geleden worstelden we als Raad met de invulling van de voormalige Schouwburg.

De vraag was of de vestiging gegund moest worden aan Selexyz een landelijke boekenketen of ons eigen vertrouwde Boekhandel Broekhuis met vestigingen in Twente. Wij hebben als Burgerbelangen uiteindelijk vóór Boekhandel Broekhuis gekozen omdat twee grote boekwinkels wel wat erg veel was naar onze mening. Gesproken werd toen ook al over wat er dan met het oude pand van Boekhandel Broekhuis op de hoek van de Marktstraat moest gebeuren. Uiteindelijk haakte Boekhandel Broekhuis toch af omdat moordende concurrentie van internet wonden in de resultaten had geslagen. Selexyz zag er toen ook geen brood meer in en uiteindelijk werd het Dille en Kamille die zich nu in de oude Schouwburg heeft gevestigd. Eind goed al goed!!

Maar stelt u zich eens voor dat we de wens van praktisch de meerderheid in de raad waren gevolgd en Selexyz de voorkeur hadden gegeven!? Inmiddels had deze boekenketen een andere naam “Polare” aangenomen en die is onlangs failliet verklaard. Als we toen akkoord waren gegaan had het zomaar gekund dat Boekhandel Broekhuis was gesloten door de concurrentie en dat we nu met drie grote problemen zouden zitten op drie prominente locaties in ons centrum. Achteraf dus een gelukje!!