Overtollig bebording aangepakt in Operatie Slijptol

Hans van Agteren 27.06.2013

Afgelopen voorjaar heeft de gemeente de zogenoemde “Operatie Slijptol” uitgevoerd.

Doel van deze operatie was om overtollige bebording uit het straatbeeld te verwijderen. Voor suggesties werd een beroep gedaan op de eigen observaties van het gemeentelijk personeel. Op Intranet werd een bericht geplaatst met de titel “Help! Kan dat bord niet weg?” en werd doel en werkwijze van de operatie toegelicht. Het uiteindelijk resultaat was de verwijdering van 56 borden en 35 bijbehorende (fles)palen in de stad. “Toppers” waren het waarschuwingsbord voor filevorming op de Vliegveldweg en de enthousiaste einde/begin 30 kmzone-aanduiding op 10 meter fietspad tussen de Pitruslaan en Beemdgraslaan in de Eschmarke. Al met al een geslaagde actie en het voornemen deze met enige regelmaat te herhalen.

image002 image003