Zaterdagmarkt, succesvol maar kan beter!

Albert Veldt 04.04.2013

Afgelopen zaterdag was ik met mijn echtgenote in Enschede in de stad en genoot volop van de zaterdagmarkt op het van Heekplein

. De middag viel er een vlokje sneeuw, maar dat mocht haar koopwoede van mijn eega niet temperen.
Opvallend is dat in gesprek met één van de marktmeesters ik een voorstel deed wat hij ook al had gedaan bij zijn superieuren. Het paste echter niet in de visie van zijn chef, wie dat dan ook moge zijn! Waar wij over spraken is om vanaf kruispunt van Heek/Raadhuisstraat naar het Van Loenshof tot aan de Zuidmolen vol te zetten met kramen. Je zou dan kunnen denken voor de verkoop van kleding, bijouterieën of een biologische markt, zoals ook al voorgesteld door Nienke Klerk van de PvdA en GroenLinks. Op die manier krijg je namelijk een stroom mensen die vanaf het Van Heekplein ook via de Van Loenshof doorloopt naar de Grote Markt. Ondernemers aan de van Loenshof, Zuidmolen en aanliggende straten krijgen zo meer klandizie.
Burgerbelangen denkt dat we vanaf het Koningsplein weer meer een hoofdingang naar de binnenstad moeten creëren. Dus het Kennishuis in de Zuidmolen, de zaterdagmarkt doortrekken naar de Van Loenshof lijkt ons prima!!
Een ander bijkomend aspect zijn de fietsende mensen op het van Heekplein tijdens de marktdagen. Dat zou via borden en onze APV verboden moeten zijn. Sommige mensen nemen nog steeds hun fiets aan de hand mee tussen de kramen door!!! Als je er iets over zegt krijg je als antwoord dat dit mag en dat de fiets anders gestolen wordt!! Ja, ja!! Maar hoe regelen we dat?
Overigens vinden wij dat eigenlijk ook als er géén markt is er een soort van adviesrichting voor fietsers moet komen! Dan weet je als wandelaar tenminste wat je kunt verwachten, in principe is het nu een chaos!!