Werkloos

André Le Loux 30.11.2012

Velen zoeken momenteel een baan, maar vooral in onze regio zijn te weinig banen beschikbaar.

Nu blijkt dat met name het aantal werkloze 55+ ers enorm is toegenomen en na 2 jaar WW komen deze mensen in de bijstand. De vooruitzichten om aan het werk te komen is voor deze groep mensen ronduit slecht.
Anderzijds willen we dat 65 jarigen langer door werken, maar als de tendens zich doorzet hoeft straks niemand meer langer te werken, want op het moment dat je 65 bent ben je al jaren werkloos.. Wij zijn van mening dat langer doorwerken niet aan de orde is als er nog zoveel jongere mensen aan de kant staan. Laat dan 65 jarigen stoppen om plaats te maken voor jongeren, Met de uitkeringen die deze mensen nu ontvangen kan een eventueel pensioentekort voor 65 jarigen worden aangevuld.
Dit is volgens ons beter dan op te jonge leeftijd jaren achter de geraniums blijven zitten. Wat vindt u??