Wordt Enschede dan toch Twentestad!?

Albert Veldt 02.11.2012

Als het aan de nieuwe regeringscoalitie ligt krijgen we straks alleen gemeenten met meer dan 100.000 inwoners.

Gelukkig, dan hebben wij niets te vrezen!! Met de gemeentelijke herindelingen uit het verleden heeft Enschede al enige Dorpen opgeslokt. Als we de bewoners van Lonneker, Boekelo en Glanerbrug vragen wat zij daarvan ervaren hebben is men beslist niet tevreden. Het algemene argument is dat er eerder aan Enschede wordt gedacht dan aan die van oudsher dorpskernen. Dit betoog sluit ook naadloos aan bij hetgeen collega Ben Sanders in deze nieuwsbrief schrijft!! Burgerbelangen heeft altijd gestaan voor het belang van de burgers, samenwerking prima, maar laat de stadsdelen (of dorpen) met hun eigen budget zaken invullen die de bewoners belangrijk vinden. Losser is een voorbeeld van zelfstandigheid maar die werkt wel al ambtelijk samen met Enschede om geld te besparen en zo hoort het te zijn.
Wat de nieuwe coalitie nu wil is ons dus gedwongen in een situatie brengen van een Twentestad. Dit blijkt al vele jaren een wens van met name bestuurders en het is nog steeds niet gelukt omdat de burgers er niet aan willen. En geeft u ze geen gelijk!? Burgerbelangen zet zich al jaren af tegen samenvoeging van besturen, hoe meer we dat doen hoe verder de werkelijkheid van de burger af komt te staan. Het zal ons gaan benieuwen hoe dit af gaat lopen.
Misschien wordt het tijd voor ons college om eens écht stelling te nemen in deze kwestie!