De ”rechts-affer” op de Gronausestraat

Niels van den Berg 18.10.2012

Ontsluiting in Oost, sneller afwikkeling van verkeer nabij rotonde Oostweg. Zo staat het als prioriteit omschreven in het coalitieakkoord.

Onlangs is er een rechtsaf strook aangelegd ter hoogte van het klooster. Mooi, 15 meter asfalt erbij aan geplakt, nieuwe software in de VRI’s en klaar ermee. Mijn geduld begint echter enigszins op te raken. Vanaf begin af aan heeft Burgerbelangen Enschede zich sterk gemaakt voor een betere, dan wel tweede ontsluiting, in Oost. De Gronausestraat is een straat die in principe voldoet, om het verkeer op een juiste manier af te wikkelen. Maar zodra het slechter weer wordt en het de ochtend en/ of avondspits betreft is het een half uur lang een drama. Dit stadsdeel heeft absoluut een extra ontsluiting nodig! De wijk is vol geplant met paaltjes die dienen als afzetting, waardoor de hoofdader die Gronausestraat heet binnen de kortste keren dichtslibt. Een rechtsaf strookje is dan een sympathiek gebaar, maar een verbetering is niet waarneembaar. wanneer worden de andere werkzaamheden uitgevoerd, die moeten leiden tot een echte verbetering?

Het weer wordt slechter en dus is het ook drie jaar na het sluiten van het akkoord, nog steeds een chaos in de ochtend en de avondspits. Wij hadden er op gerekend dat we nu de winter voor de deur staat een echte verbetering gerealiseerd zou zijn.

Gezien het feit wij in de coalitie zitten en onze eigen wethouder verkeer in portefeuille heeft, mag ik hopen dat dit voor het sluiten van de markt gerealiseerd is. Zo niet dan hebben we in ieder geval het eerste verkiezingsitem vast te pakken! Maar dat is niet wat we willen!!