De Visie van Enschede is achterhaald.

Albert Veldt 04.10.2012

Ons college komt steeds weer met visies die achterhaalt blijken en/of kant noch wal raken.

Als we bijvoorbeeld kijken naar Hengelo Almelo, lijkt het wel of daar het intellect huist. In de tijd van de Textiel Baronnen was er veel geld in Twente. In die tijd werd door Enschede een visie op papier gezet inclusief een plan van aanpak en voordat de burgers het in de gaten hadden, lagen daar ineens de prachtige singels, eigenlijk de rondweg, de Boulevard, het Twentekanaal werd gegraven en spoorlijnen ontwikkeld. Echter na de teloorgang daarvan lijkt het wel of Enschede stil is blijven staan. De nieuwe generatie burgemeesters en raadslieden hebben vervolgens afgebroken wat toen aan infrastructuur is neergelegd.
Als je toch visie hebt en lef, dan zet je toch in op verlenging van bijvoorbeeld het Twentekanaal vanuit Enschede! Maar nee, Almelo laat de zijtak die zij hebben gecreƫerd mogelijk aansluiten op het Mittellandkanaal in Duitsland. Enschede stond erbij en keek ernaar! Bedrijfsterreinenvisie, Woningvisie, Kantorenvisie, Marktvisie allemaal achterhaald. Wij vragen ons af wanneer er weer daadkracht getoond wordt door dit college, maar dat zal nog wel tot de volgende eeuw duren vrezen wij!