de Fabeltjeskrant

André Le Loux 20.09.2012

Afgelopen maandag bij de bespreking van de stedelijke koers hebben wij weer gepleit om de spoortunnel uit de plannen van de Spoorzone te halen.

Dit hebben wij ook al eerder bepleit in zowel de raad als in de stadsdeelcommissie Centrum . Wij vinden dat de spoortunnel geen toegevoegde waarde heeft maar ons wel veel geld kost. Ik heb maandagavond ook mijn verwondering uitgesproken over het feit dat het College zelf die beslissing nog niet genomen had.
Als antwoord kreeg ik te horen dat er op dinsdagavond in de vergadering van stadsdeel Centrum nadere mededelingen zouden worden gedaan. Merkwaardig, men wist toen al wat men zou gaan zeggen. En zo’n belangrijk onderwerp, waar heel veel geld mee is gemoeid, hoort gewoon in de Stedelijke Commissie te worden besproken.
Het gedrag van het college had meer weg van de Fabeltjeskrant, nog één nachtje slapen, net als met Sinterklaas, we gaan morgen vertellen of hij komt. Ik pleitte voor daadkracht van het college, maar dat heeft men bij dit onderwerp op deze manier niet waargemaakt.