Zoveelste stunt op rij?

Niels van den Berg 24.05.2012

Ik heb geen voorkeur of sympathie voor een vereniging in het bijzonder. Wel vind ik het bijzonder wat er in Glanerbrug gaande is.

Voetbalvereniging Glanerbrug weet maar niet van ophouden en staat aan de vooravond van het zoveelste avontuur. De hoofdklasse lonkt voor de mannen van trainer Helligers. Waar het allemaal gaat eindigen? Ik zie Henk Middelhof er nog voor zorgen dat over een paar jaar de Jupiler league in Glanerbrug gespeeld wordt. Want steeds maar weer denk je, nu houd het toch een keer op, maar de trein dendert voort. Voordat de eventuele hoofdklasse lonkt, moet echter een finale gespeeld worden tegen een andere Enschedese vereniging, Rigtersbleek. Ook een vereniging met een geschiedenis. Een vereniging ook die voorop heeft gelopen wanneer het gaat om bijvoorbeeld de wijkfunctie. Toch wil ik op korte termijn eens duiken in het dossier Rigtersbleek, want zo links en rechts bereiken mij steeds meer geluiden dat niets alles is zoals het lijkt te zijn.
Ik wil bij dezen beide elftallen succes wensen. Voor de Bleek zou het mooi zijn om erin te blijven, voor Glanerbrug een zoveelste stunt op rij…