Bedrijven welkom op de Usseleres?

André Le Loux 10.02.2012

Deze zin , maar dan zonder vraagteken kopt de TC Tubantia naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State. Gelukkig toont de wethouder meer realiteitszin. Bebouwing is pas aan de orde als er een groeiende vraag is naar bedrijventerreinen.

Gezien de voorraad die Enschede nog heeft is bebouwing van de Usseleres nog lang niet aan de orde en op het moment dat dit wel zo is, gaat het Enschede inderdaad economisch voor de wind. En zo hoort het ook te zijn. Bedrijventerreinen ontwikkelen en het buitengebied van Enschede verkwanselen als daar geen noodzaak voor is, is uit den boze. Burgerbelangen is altijd van mening geweest dat we de Usseleres niet nodig hebben en dit zal voorlopig nog wel zo blijven. Laten we, met behulp van de Provincie, de leegstand op bedrijventerreinen aanpakken, zodat we tot herontwikkeling kunnen komen en daarmee tevens verpaupering tegengaan. Overigens heeft de Provincie niet voor niets aangegeven de Usseleres in te delen bij de zachte plannen, wat betekent ‘ pas op termijn’ ontwikkelen.